داشتن دغدغههایی همچون پیدا کردن شغلی با درآمد مناسب، تحصیل در دانشگاههای با کیفیت دنیا، نگرانی بابت آینده فرزندان و پرورش آنها، داشتن حقوقی مناسب برای مدیریت هزینههای زندگی و پس انداز و … باعث شده است تا بسیاری از ایرانیان به فکر مهاجرت به کانادا و دریافت شهروندی این کشور باشند. با اینکه کانادا مهاجرپذیرترین کشور دنیاست اما دولت این کشور قوانین و شرایط خاصی را برای اعطای شهروندی کانادا به مهاجران در نظر گرفته است. وکلای خبره موسسه مهاجرتی میرداماد آماده مشاوره دادن به شما عزیزان در این خصوص هستند. در ادامه با ما همراه باشید تا با جزییاتی درباره گرفتن تابعیت کانادا آشنا شویم.

دلایل اهمیت داشتن تابعیت کانادا
کشور کانادا از نظر سطح رفاه اجتماعی، کیفیت سیستم آموزشی، کیفیت بهداشت و درمان، رشد اقتصادی و … در جایگاه خوبی در جهان قرار دارد. همچنین سیاستهای باز این کشور در قبال پذیرش مهاجران از سرتاسر دنیا به منظور تامین نیروی کار و جبران کمبود جمعیت باعث شده است تا متقاضیان زیادی خواهان گرفتن ویزای کار کانادا و اخذ شهروندی این کشور شوند. مهمترین دلایلی که بسیاری از مردم کانادا را به عنوان مقصد مهاجرتی خود ترجیح میدهند عبارت است از:
- کشور کانادا دارای مناظر زیبا و چشماندازهای طبیعی فوق العاده است و محیط آرامش بخشی برای زندگی دارد.
- این کشور و مردم آن پذیرای ملیتها، نژادها، اقوام، ادیان و زبانهای مختلف هستند و همه قومیتها با امنیت در کنار یکدیگر زندگی میکنند.
- امنیت اجتماعی بالای این کشور زبانزد است.
- نظام آموزشی در مدارس و دانشگاههای این کشور از کیفیت و پیشرفت بالایی برخوردار است و خیال والدین از پرورش کودکانشان در مدارس راحت است.
- اخذ شهروندی کانادا منجر به استفاده مهاجران از خدمات درمانی رایگان و پوشش بیمههای مختلف میشود.
- فرصتهای شغلی زیاد و متنوعی در بازار کار این کشور وجود دارد.
- با پیدا کردن کار در این کشور و کسب درآمد، افراد میتوانند هزینههای زندگی خود را مدیریت کنند و علاوه بر آن پس انداز نیز داشته باشند.
- با چند سال کار کردن در این کشور امکان خرید ماشین و خانه برای افراد فراهم است.
در صورتی که علاقمند به کار در کانادا هستید می توانید با مراجعه به مقاله مشاغل موردنیاز کانادا، لیست شغل های موجود در این کشور را مطالعه کنید و با دید باز تری در مورد این موضوع تصمیم بگیرید.
فرق اقامت دائم و شهروندی کانادا چیست؟
بسیاری از افراد این گمان را دارند که اقامت دائم کانادا با تابعیت آن تفاوتی ندارد و هر دو یک معنی و مفهوم را دارند در صورتی که اینگونه نیست. لازم است بدانید که افرادی که اقامت دائم کانادا را دارند میتوانند مانند شهروندان این کشور از مزایای خدمات درمانی، آموزشی و دیگر امکانات که از طریق بودجه دولت تامین میشوند به طور رایگان استفاده کنند اما این افراد دارای محدودیتهایی هستند که شهروندان خارجی کانادا با آنها مواجه نیستند. به طور مثال افرادی که تابعیت این کشور را دارند اجازه حضور در رایگیریهای سیاسی را دارند و آزادانه میتوانند در مناسبات سیاسی شرکت کنند. همچنین این افراد میتوانند در جایگاههای شغلی رده بالای دولتی نیز استخدام شوند در صورتی که افراد مقیم دائم کانادا این فرصت را ندارند.

یکی دیگر از موانعی که بر سر راه مقیمان دائم کانادا وجود دارد این است که این افراد برای خروج از کشور کانادا باید اثبات کنند که در 5 سال گذشته، 2 سال را به طور کامل در کانادا حضور داشتهاند و این مسئله برای افرادی که به دلایل مهمی باید سریعا از کانادا خارج شده و دیگر کشورها بروند مشکل ساز است. در حالیکه افراد دارای تابعیت با این مسئله مواجه نیستند و در هر زمانی که بخواهند میتوانند آزادانه از کانادا خارج شوند. لازمهی تبدیل اقامت دائم کانادا به تابعیت این کشور بزرگ و پیشرفته شرکت در آزمون سیتیزن شیپ یا شهروندی این کشور است.
شرایط اخذ شهروندی کانادا
افرادی که موفق به مهاجرت به کانادا و پس از آن دریافت اقامت کانادا میشوند، پس از گذشت مدت زمان مشخص و با داشتن شرایط شهروندی این کشور میتوانند برای گرفتن تابعیت و پاسپورت اقدام کنند. این شرایط عبارتند از:
- متقاضیان باید بالای 18 سال داشته باشند و 3 سال به طور متوالی در این کشور زندگی کرده باشند. اخذ تابعیت افراد زیر 18 سال باید توسط والدین، پدرخوانده یا مادرخوانده و یا قیم قانونی آنها که خود دارای تابعیت کانادا باشند صورت گیرد. برای چنین افرادی اقامت 3 ساله در کانادا لازم نیست.
- لازمهی دریافت تابعیت این است که افراد در ابتدا اقامت دائم این کشور را دریافت کرده باشند. همچنین حکم اخراج را از سوی دولت دریافت نکرده باشند.
- عدم داشتن سوء سابقه کیفری و احترام به قوانین کانادا از دیگر شرایط لازم برای گرفتن تابعیت است.
- داشتن تسلط کافی بر روی زبان انگلیسی و یا فرانسوی برای گرفتن تابعیت لازم است. افراد 18 تا 54 ساله باید مدرک زبان ارائه دهند.
- متقاضیان باید مالیات به دولت کانادا را به طور کامل پرداخت کرده باشند.
- داشتن اطلاعات کافی درباره کانادا نیز از شرایط گرفتن تابعیت است. به این منظور در هنگام اقدام برای تابعیت، کتابی برای متقاضیان ارسال میشود که از همان کتاب سوالاتی از متقاضیان پرسیده میشود.
برای کسب اطلاعات بیشتر و گرفتن راهنمایی می توانید از وکیل مهاجرتی کانادا مشورت بگیرید.

آزمون دریافت شهروندی در کشور کانادا
افرادی که به قصد کار یا تحصیل در کانادا به این کشور مهاجرت کرده اند، اغلب تمایل به اخذ تابعیت کانادا دارند. اداره مهاجرت کانادا به منظور اعطای شهروندی این کشور به متقاضیان واجد شرایط آزمونی را تحت عنوان آزمون شهروندی کانادا برگزار میکند. این آزمون معمولا به صورت کتبی برگزار میشود اما گاهی به طور شفاهی نیز اجرا شده است. در این آزمون 20 سوال از متقاضیان پرسیده میشود که به صورت تستی و یا 4 گزینهای هستند و مدت زمان پاسخگویی به آنها نیم ساعت است. متقاضیان برای دریافت تابعیت باید حداقل به 15 سوال یا 75% سوالات پاسخ صحیح بدهند. غالبا این سوالات پیرامون موضوعاتی از جمله سیستم سیاسی کانادا، مسئولیتها و حقوق شهروندی، تاریخ و جغرافیا و سوالاتی خاص درباره منطقه زندگی متقاضیان میباشند.
4 تا 8 هفته بعد از امتحان، نتایج آن به متقاضیان اعلام میشود. اگر متقاضیان در مرحله اول نتوانند در امتحان سیتیزن شیپ کانادا نمره لازم را کسب کنند، دوباره پس از چند هفته باید این آزمون را تکرار کنند تا به نمره مورد نیاز برسند. اگر در مرحله دوم هم امتحان را رد شوند، باید به طور شفاهی با یکی از مقامات اداره مهاجرت کانادا جلسهای داشته باشند تا به صورت حضوری ایشان را برای گرفتن تابعیت متقاعد کنند. اگر این جلسه هم موفقیت آمیز نباشد ممکن است پرونده تابعیت ریجکت شود.
هزینه درخواست شهروندی کانادا
دریافت سیتیزن شیپ کانادا هزینههایی دارد که متقاضیان باید پرداخت کنند. این هزینهها دارای جزییاتی هستند که قبل از اقدام برای گرفتن تابعیت بهتر است از آنها مطلع شوید تا برای مدیریت هزینهها برنامه ریزی داشته باشید.
نوع درخواست | هزینه به دلار کانادا |
هزینه رسیدگی به پرونده مهاجرتی بزرگسالان | 530 |
هزینه رسیدگی به پرونده مهاجرتی بزرگسالان بدون ملیت دارای پدرو مادر کانادایی | 100 |
هزینه رسیدگی به پرونده مهاجرتی متقاضیان زیر 18 سال | 100 |
اخذ گواهی شهروندی | 75 |
جستجوی مدارک شهروندی | 75 |
هزینه تمدید شهروندی برای بزرگسالان | 530 |
هزینه لغو شهروندی | 100 |
هزینه دریافت حق شهروندی | 100 |
مراحل اخذ تابعیت کانادا
اگر کنجکاوید که بدانید برای اخذ تابعیت این کشور پهناور چه مراحلی را باید طی کنید، توصیه میکنیم تا نگاهی به جدول زیر بیندازید. اگر سوالی در رابطه با شهروندی کانادا دارید که در این مقاله پاسخ آن را نیافتهاید میتوانید با مشاوران مهاجرتی موسسه میرداماد در تماس باشید و از راهنماییهای آنها استفاده کنید.
مراحل اخذ شهروندی | توضیحات |
واجد شرایط بودن | لازم است تا در ابتدا شرایط لازم برای گرفتن تابعیت که در پاراگرافهای قبل توضیح داده شد را بررسی کنید و در صورت داشتن تمامی شرایط، برای گرفتن شهروندی اقدام کنید. |
محاسبه مدت زمان حضور در کانادا | لازم است که متقاضیان در 5 سال گذشته 1095 روز در کانادا حضور داشته باشند |
جمع آوری اسناد و مدارک لازم | مدارک لازم برای گرفتن تابعیت باید به طور کامل جمع آوری و به اداره مهاجرت تحویل داده شوند. |
تکمیل فرمهای درخواست شهروندی | در هنگام ثبت نام شهروندی متقاضیان باید فرمهایی را پر کنند و با دقت به سوالات آن جواب دهند. |
پرداخت هزینههای مربوطه | هزینههای مختلف این فرایند باید پرداخت و رسید آن به اداره مهاجرت تحویل داده شود. |
آمادگی برای آزمون شهروندی | حال لازم است تا متقاضیان منابع امتحانی را مطالعه کنند و در آزمون شرکت کنند. |
ادای سوگند شهروندی | پس از قبولی در آزمون متقاضیان باید در مراسمی شرکت کنند و در آنجا سوگند شهروندی را ادا کنند. |
مدارک لازم برای سیتیزن شیپی کانادا
در هنگام اقدام برای گرفتن سیتیزن شیپی کانادا متقاضیان باید مدارک خواسته شده توسط اداره مهاجرت و شهروندی کانادا را تهیه کنند و تحویل دهند. بسیار مهم است که این مدارک با دقت تمام آماده شوند چرا که وجود نقص در پرونده فرایند پیگیری آن را به تاخیر میندازد. این مدارک عبارتند از:
- ارائه کارت اقامت دائم کانادا
- ارائه اصل پرینت روزشمار حضور افراد در کانادا (1095 روز در 5 سال گذشته)
- داشتن کارت بیمه خدمات درمانی
- داشتن گواهینامه رانندگی
- ارائه گواهی سلامت پزشکی
- ارائه پاسپورت و سایر مدارک هویتی
- کپی شناسنامه
- ارائه مدرک زبان انگلیسی و یا فرانسوی برای افراد 18 تا 54 سال
- ارائه رسید پرداخت هزینههای مربوطه

سخن پایانی
مهاجرت به کانادا و دریافت تابعیت این کشور از بزرگترین دغدغههای بسیاری از ایرانیان است. روشهای متنوع زیادی برای مهاجرت به کانادا وجود دارد که افراد بوسیله آنها میتوانند به این کشور زیبا و پهناور مهاجرت کرده و زندگی جدیدی را در آنجا آغاز کنند. پس از گذشت 5 سال در صورتی که متقاضیان بالای 18 سال باشند، سوء سابقه نداشته باشند، مسلط به زبان انگلیسی و یا فرانسوی باشند، مالیات پرداخت کرده باشند و … میتوانند برای گرفتن اقامت دائم کانادا اقدام کنند که پس از آن نیز با شرکت در آزمون سیتیزن شیپ و تهیه مدارک لازم، شرایط را برای دریافت تابعیت خود مهیا میکنند. دولت کانادا سیاستهایباز و برنامههای مختلفی را برای جذب مهاجران از سراسر دنیا اتخاذ کرده است. برای اینکه بدانید آیا شما هم واجد شرایط مهاجرت و دریافت تابعیت این کشور هستید یا نه، با مشاوران موسسه مهاجرتی میرداماد در تماس باشید و شرایط خود را بسنجید.